Wat is een enzyme therapy?

Enzyme therapy is niet je alledaagse facial. Het is een volledig natuurlijke en intensieve huidherstellende behandeling. Deze behandeling treedt tot diep in de huidcellen en zorgt hierdoor voor een verbetering van de functies en structuur van de huid. Enzyme therapy stimuleert namelijk de bloedcirculatie met zuurstofrijk bloed en stoot afval- en gifstoffen af. De behandeling verstevigt en lift tevens de huid waardoor het ingezet kan worden als natural facelift. Enzyme therapy is geschikt voor alle huidtypen en is in te zetten bij verschillende  huidproblemen en condities.

huidherstellende-behandeling-amsterdam

Voor wie is enzyme therapy geschikt?

De behandeling is geschikt voor alle huidtypen en is bedoeld voor iedereen die op natuurlijke wijze een gladde huid met minder fijne lijntjes wil. De enzyme therapy kan tevens worden ingezet bij o.a. de volgende huidproblemen:

  • Verouderde huid
  • Grove poriën
  • Onzuivere huid
  • Hyperpigmentatie
  • Acne
  • Vette huid
Verouderde-huid-behandelen-amsterdam

Hoe gaat een enzyme therapy in zijn werk?

We beginnen de behandeling met een oppervlakte reiniging en een lichte fruitzuur peeling waarna alle onzuiverheden worden verwijderd. Hierna brengen we pure vitamine C aan voor het verhelderen van de huid en het stimuleren van de aanmaak van elastine en collageen. Vervolgens brengen we op de gereinigde huid het masker aan over je gezicht, nek en décolleté. Het masker wordt tijdens het drogen langzamerhand hard, waarna je zal merken dat je huid strakker en pulserend begint aan te voelen. Dit gevoel geeft aan dat zuurstofrijk bloed wordt gecirculeerd door de huid.

Het masker blijft gedurende 45 minuten zitten en wordt daarna voorzichtig eraf gewassen.Duur behandeling : 90 minuten

Heeft de behandeling een downtime?

Gelijk na de behandeling kleurt je huid tijdelijk rood en zijn er vaak rode bloedvaatjes te zien in de huid. Dit noemen we een plasmatisch effect en is alleen maar positief. Dit toont aan dat er zuurstofrijk bloed wordt vervoerd naar je huid en het masker dus zijn werk heeft gedaan. Dit plasmatisch effect trekt binnen een paar uur weg.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Voor optimaal resultaat wordt een kuur van minimaal drie behandelingen aangeraden. Dit verschilt echter per persoon. Om dit te bepalen wordt eerst gekeken naar de huidconditie.

Enzyme-therapy-amsterdam